Architektura: Steven Holl Architects przedstawia Instytut Sztuki Współczesnej VCU w galerii Meulensteen

Dzięki uprzejmości architektów Steven Holl Architekci Steven Holl właśnie zaprezentowali nowy Instytut Sztuki Współczesnej Virginia Commonwealth University.
Dzięki zachęcającemu poczuciu otwartości budynek stanie się bramą do uniwersytetu, łączącego miasto Richmond z kampusem.
Dynamiczna promenada architektoniczna połączy najważniejsze przestrzenie budynku, angażując gości w różne zmieniające się perspektywy.
Elastyczne przestrzenie w całym budynku będą w stanie pomieścić szeroki asortyment wystaw i spektakli.
Kontynuuj po przerwie, aby uzyskać więcej zdjęć i opis projektu architekta.
+ 20 Instytut Sztuki Współczesnej VCU Opis: Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects Położony na skraju campusu Virginia Commonwealth University w Richmond, Virginia, nowy Instytut Sztuki Współczesnej połączy Uniwersytet z otaczającą go społecznością.
Na najbardziej ruchliwym skrzyżowaniu Richmond na Broad i Belvidere Streets, budynek stanie się bramą do Uniwersytetu z zachęcającym poczuciem otwartości.
Główne wejście jest utworzone przez przecięcie przestrzeni performance i forum, dodając pionowe.
Z.
składnik do XY.
ruch skrzyżowania.
Skręt tych przecinających się ciał łączy się z płaszczyzną teraźniejszości.
do galerii w czasie rozwidlania.
Idea rozwidlenia czasu .
sugeruje, że w świecie sztuki współczesnej jest wiele równoległych czasów.
Pojęcie jednego ciągłego czasu i jego wielkiej narracji.
historii jest kwestionowana.
Nowy Instytut Sztuki Współczesnej jest zorganizowany w czterech galeriach, każda o innym charakterze.
Elastyczność pozwala na cztery oddzielne wystawy, jedną ciągłą wystawę lub kombinacje.
Galerie mogą być zamknięte dla instalacji bez wpływu na obieg dla innych.
Można rozpocząć sekwencję przez cztery galerie, biorąc ogromną windę na szczyt i krążąc w dół, lub zaczynając od dolnej galerii forum i idąc w górę.
Odsłonięte betonowe belki i deski w galeriach uzupełniają betonowe podłogi.
W przestrzeniach elastycznych galerie mogą przyjmować zawieszone dzieła sztuki lub projekty zakotwiczone w płycie stropowej.
Parter – dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Ruch w pionie wzdłuż.
Płaszczyzny teraźniejszości.
łączy galerie, przestrzeń spektaklu, ogród rzeźb i forum.
Wzdłuż tej architektonicznej promenady integracja wszystkich elementów budynku może być doświadczana w zmieniających się widokach.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects Budynek o powierzchni 38 000 m.
ma podwójny front: z jednej strony otwiera się od miasta, drugi z ogrodu rzeźb na forum, łącząc miasto i kampus.
Na parterze kawiarnia otwiera się bezpośrednio na rzeźbiony ogród, podobnie jak galeria na parterze.
Drzwi obrotowe umożliwiają otwieranie imprez w celu rozlewania się do ogrodu.
Ułożona w żwirku bluestone, w ogrodzie rosną drzewa miłorzębu.
Duży staw odbijający wodę z recyklingu kształtuje poczucie tego ogrodu jako pole myślowe .
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Budynek jest doświadczeniem ruchu w czasie zarówno na zewnątrz, jak i we wnętrzu.
Zbliżając się pieszo od zachodu (od uniwersytetu), budynek rozwija się w paralaksie zmieniających się perspektyw.
Kiedy chodzisz, chrzęst żwiru pod stopami jest uzupełniony widokiem, który stopniowo otwiera się, aby odsłonić lobby.
Jeśli przyjedziesz samochodem z północy, wschodu lub południa, podwójna pionowa geometria skrętu oznacza obecność bramy, która zmienia kształt, gdy samochód mija.
W nocy świecące płaszczyzny ciemnego szkła aktywują zewnętrzną stronę.
Projekcje wideo mogą pojawić się na tych ciemnych szklanych ścianach, ożywiając ogród sztuką.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects Elastyczna przestrzeń do osiągów ma 247 miejsc siedzących i podwieszaną podłogę do spektakli tanecznych.
Tylna ścianka stopniowa otwiera się, aby doku załadunkowe pełniło podwójną funkcję jako głębszy tył.
Sekcja C – Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Betonowe podłogi i wyeksponowane betonowe belki budynku są uzupełnione zielonkawoszarą skórą (Rheinzink).
Dzięki uprzejmości Stevena Holla Architekci Dachy ogrodowe obejmują taras rzeźbiarski na drugim poziomie.
Budynek jest ogrzewany i chłodzony odwiertami geotermalnymi.
Rozwijając ogród, wyobrażamy sobie współpracę z artystami przy pół-stałych pracach.
Instytut Sztuki Współczesnej będzie nową bramą i katalizatorem, łączącym Uniwersytet z miastem Richmond.
Dzięki zachęcającemu podwójnemu otwarciu forum do spokojnego ogrodu rzeźbiarskiego, zapewni on energię przestrzenną dla najważniejszych nowatorskich eksponatów sztuki współczesnej.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci, wspieranej przez najwyżej ocenianą Szkołę Sztuk Pięknych VCU, architektura ICA jest instrumentem wystaw, pokazów filmowych, publicznych wykładów, performa
[więcej w: stara cegła, elewacja drewniana, biała cegła ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: biała cegła elewacja drewniana stara cegła